2014-LISTA

Beskriv året med tre ord:
Tufft men kul!
 
Bästa köpet?
Måste väl vara datorn!
 
Vilka låtar kommer påminna dig om 2014?
Oj, det blir många. Cheerleader, The man, Happy, Rather be, Summer, Chandelier, Money on my mind, Younger, Ten feet tall, Classic, Ayo for yayo, Rude, Real love, Prayer for C, Wasted, All of me, Stay with me, Blame, #SELFIE. Skulle kunna fortsätta länge :-)
 
Vem har du umgåtts mest med?
Världens bästa tjejer och familjen. Kärlek.
 
Har du haft ett förhållande under 2014?
Nix.
 
Vart reste du under 2014?
Till aaaaalldeles för få ställen. Åkte sjukt nog som längst till Sundsvall.
 
Vad var din största tabbe 2014?
Att jag inte riktigt lyssnade på hur dåligt kroppen faktiskt mådde.
 
Har du blivit bättre på något?
Möjligtvis något som hör ihop med förra frågan. Tror jag blivit bättre på att förstå MIG SJÄLV.
 
Vad var extra dåligt med året?
Mitt mående och min sjukskrivning. Att jag jobbat väldigt lite.
 
Vad var extra bra?
Att jag, trots mitt mående, hela tiden haft VÄRLDENS bästa familj och vänner som stöttat. Att jag, trots att jag mått dåligt, haft så jäkla kul! Evigt tacksam för alla jag har vid min sida. Upptäckt att fler bryr sig än jag kunnat ana.
 
Lärde du känna några nya människor?
Kommit närmre många iallafall.
 
Vem saknade du?
Mormor, som alltid.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag ska sätta mig i skolbänken igen, redan fr.o.m 7 januari. Börjar med att läsa upp några kurser från gymnasiet för att förhoppningsvis söka skola till hösten.
 
Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Tror det blir bättre!
 
Vad kommer du sakna från 2014?
Oj. Svårt. Den härliga sommaren kanske.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
REST. Tjänat mer pengar (svårgjort när man varit sjukskriven och arbetslös dock).
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Mat. Fest. Kläder. Julklappar.
  
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Fokusera på skolan. SKA. FIXA. DET! I övrigt - ha kul. TRÄNA! Må bra. Ta vara på mina nära och kära. Leva livet.
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
I princip det jag skrev i förra frågan. KÄMPA! Jag vet att jag kan om jag vill.
 
 
 

PITEÅ

Imorse kl 9 rullade vi mot Piteå. Jag, mina syskon och brorsans tjej & hennes dotter. Att bada på äventyrsbadet var precis lika roligt som jag mindes det, men att hålla en femårings tempo är man väl kanske inte så van, haha. Men jag blir också som ett barn på nytt, ska åka allt och tävla osv.

Vi var långt ifrån ensamma eftersom det är jullov men det var en supermysig dag iallafall, vi härjade runt på badet i dryga 4.5 timmar enbart med stopp för lunch. Efter badet rullade vi förbi Dollar store (ett måste?) för att sen äta middag på Piteås mest omtyckta hak - Pitstop. Sen rullade vi hemåt och väl hemma däckade jag i några timmar, helt slut:)




UPDATE

Här ekar det fortfarande, vi snackar om att bättra oss men händer inte så mycket..

Har hunnit med 3 dagars julfirande och på annandagen blev det fest och vi började med en supertrevlig förfest hos Pernilla och sen utgång tillsammans med alla andra hemvändare och skelleftebor. Vi kom i perfekt tid för en stund senare var det evighetslång kö och knökfullt!

Ikväll är vi ett gäng tjejer som ska gå på bio och se Micke & Veronica. En svensk komedi med David Hellenius, verkar väldigt kul:) och imorgonbitti bär det av mot Piteå äventyrsbad!




24 DECEMBER - JULAFTON

Julafton är snart över och jag har sån lyckokänsla i kroppen! Igårkväll körde vi julklappsleken (hatkärlek), åt gott, drack vin och spelade spel på uppesittarkvällen. Och idag har jag haft en så himla mysig julafton (tack och lov även att snön hade hunnit komma, för stämningens skull) och jag kunde inte vara mer nöjd med mina julklappar!! Sen alltid lika kul att göra andra lika nöjda:) Tusen tack alla nära & kära❤️




LITE I FÖRVÄG

GOD JUL från tapiga, uppradade men helt underbara familjen ❤️❤️❤️
Hoppas att alla får en fantastisk jul med massa kärlek och mys!!


LILLA JULAFTON

Igår dukade jag & Sandra fram glögg och pepparkakor inför våran "lilla julafton" då vi skulle byta julklappar. Båda två var så nöjda med det vi fick och det var så mysigt så! Sen avslutade vi kvällen med en riktig gråtfilm, så om ni vill tömma era tårkanaler så slå igång You're not you. Tips tips!



Av henne fick jag mango-kittet, svarta ljusfatet, ljusstaken närmast + en röd läppenna! Precis vad jag hade önskat mig. Tack igen❤️

FÖRLÅT

Världens sämsta på uppdatera (skriver även för Nathalie där haha)

Men just nu händer det inte så mycket förutom jobb och det känns ju rätt värdelöst att skriva om. Idag kliver jag på dag 8 av 11, vet inte hur jag tänkte under all denna julstress att ta på mig extratider, men nu är det snart över och sen väntar 3 lediga dagar. 

Igår hade vi en jättetrevlig kväll hos Nathalie med lite hemvändare, tog såklart ingen bild men vet att Nathalie har, så hon får dra sitt strå till stacken 

Bjussar på en bild från Umeå istället 



PLANER

Magen börjar kännas bättre, fortfarande lite ostabil, men det går åt rätt håll (ska jag verkligen våga säga så?). Idag spikades nyårsplanerna vilket känns såååå skönt! Vi har varit alldeles för sega och dåliga på det i år, att fixa ställe osv men nu är det klart. Samtidigt som min nyårsklänning landade hos mig idag, bra tajming:) 
 
Imorgon åker jag och Sandra en sväng till Umeå. Julklappshandling står på listan, möjligtvis ska vi hinna med en lunch med Emelie och sen ska vi besöka sjukhuset innan vi åker hem igen. Har en känsla av att jag kommer ha med mig rätt mycket grejer hem, då jag inte varit fräsch nog att vara ute på stan och leta julklappar, så har jag istället en lista på det mesta som ska inhandlas. Och det som inte köps i Umeå, det köps på torsdag när jag ska springa en sväng med bror min och förhoppningsvis göra bort det sista. Sen ska jag även klämma in en fika med Jannie som är hemma!!!!! Blir nog bra det här, måtte magen vara på min sida:)
 
PUSS PÅ ER.
 
Bild från förra nyårs, när vi hade gatsbytema.
 
 

14 DECEMBER

Vi är två stycken som har denna blogg, en av oss är aldrig någonsin sjuk och den andra är det i princip jämt. Ni vet nog vid det här laget vem som är vem:) Den ena har roat sig i Umeå i helgen medan den andra legat och mått skit.

Det började med att jag hade ont under foten, fick ondare och svårare att gå. Tillslut haltade jag till vårdcentralen då det var svullet, rött och varmt. Tog inte lång tid innan läkaren nämnde antibiotika mot inflammation. Jamen varför inte? Jag som hade fått årskort på gymmet som en tidig julklapp av pappa, för att jag verkligen ville börja träna igen. Ingenting ska gå min väg.
Började iallafall käka dessa penicillintabletter + två andra tabletter och vad hände? Jo precis som i somras då jag käkade antibiotika mot magsår, jag får i princip alla vidriga biverkningar som går att få. Skonar er från att nämna dom:)

Foten är iallafall bättre, kan gå utan att det gör ont. Men kan inte förstå att en medicin som ska göra en frisk, gör en riktigt dålig.. Makes no sense?

Har iallafall spenderat helgen i stugan och myst med familjen och framförallt blivit ompysslad. Dom andra har badat ute i spabadet (som jag också hade längtat till att göra) men jag fick råd från min moster som är läkare att låta bli. Happ, kul. Hur mycket ska en kropp palla? Om jag ska se något positivt är det väl att kuren är över innan jul så jag förhoppningsvis får må bra hela julen och nyår och allt däremellan.

Kära tomten, jag önskar mig (även detta år) ett bättre immunförsvar i julklapp. 


UMEÅ

Igår kväll efter jag tränat körde jag mot Umeå. Riktigt skitväder men jag hade grymt tur, jag såg ett fordon på hela vägen till Umeå (i mitt körfält, mötte betydligt mer) det var en långtradare och precis när jag hamna bakom den blev det två filer, borde köpt en triss.

Ikväll ska vi på hockey och imorgon på någon julfest!!

Hann även med att hälsa på den här familjen igår

TISDAG

Full rulle hela dagen, direkt efter jobbet åkte jag och mamma till stan för lite julklappsköp, sen ikväll hade vi tydligen fystester i kombihallen. Det var jag, Lisa och herrlaget, hahaha vi tog vissa killar i alla fall! Sen såg jag och Lisa sista perioden i chl på plats.



Middag hos mamma





9 DECEMBER

Veckorna går så himla fort, nu är vi snart halvvägs in i december och julen närmar sig med stormsteg!

I helgen blev det lugnt, mys och idolfinal i fredags och häng på Bomans jobb med bad, biljard & pingis i lördags. Mycket trevligt var det😊


Idag har jag och mamma varit runt en sväng och handlat lite julklappar så sakta men säkert går det framåt! Lite snö på det så blir det här hur bra som helst, julälskare som man är!!:)


DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT

Förstår inte hur jag kan vara så sjuuuukt trött hela tiden, de senaste dagarna har jag knappt hört väckaren, trots flera alarm. Meeeen imorgon är sista morgonen jag behöver stiga upp vid 6, sedan väntar FYRA lediga dagar. Inte varit ledig så länge sen i somras, kommer bli magiskt.

Idag har vi (läs pappa) klippt till mitt armeringsnät som ska upp i min hall, såklart måste jag ha hjälp med den biten också, så resultatet får ni vänta på.

Nu ska jag försöka sova, har dock alla odds emot mig, kvällsmänniska och fullmåne...

JULMIDDAG

Inte ofta man tycker det är skönt att helgen är över, men jag har jobbat hela helgen. I afton efter jag slutade var det bara att börja göra i ordning för julfesten (är med i festkommittén) Vi fixade i ordning all mat, tävlingar och vinstbordet. Det fanns även en tävling där jag kunde vara med, eftersom jag inte varit med och "fixat" den. Man skulle gissa längden på ett julsnöre som var ihopknutet och lite sjukt vann jag, gissade fel med en centimeter. Gissade 281cm och det var 282.

Vann denna


Ska försöka sova nu innan man ska på jobbet igen, senare i veckan väntar en tripp till Umeå 👏

LAKRITSKNÄCK

Idag har jag & pappa gjort en av dom godaste sakerna inför jul, nämligen lakritsknäck! Pillrigt och tar tid att göra men det är SÅ värt det. Mums!


Detta är lite av det som finns med på min önskelista detta år.

TACK FÖR IKVÄLL!

Ikväll har vi varit och firat Ida som fyller år, hon fick massa fina presenter och vi blev blivit bjudna på tacos och julfika = win win! Sen kollade vi givetvis på bb & ph också. Supermysigt var det❤️


GRATTIS IDA

Idag fyller vår fina vän Ida år❤️ stort grattis ännu en gång!!





2/12

Mys innan jobbet

Mogen som man är haha..

MÅNDAG

Denna dag har spenderats på stan, går sådär med mina julklappsköp.. Meeen jag har i alla fall typ bestämt vad jag ska köpa till alla!


Älskar verkligen att köpa julklappar och framför allt att slå in dom, sjukt mysigt! Så jag är rädd att jag kommer barka, men det är ju kul för dom som är de utvalda haha.

Nu väntar jobb fram till nästa torsdag..

1 DECEMBER

Då var julmånaden här. December, så himla mysigt!! Idag har jag & mamma (+ Sandra ett tag) varit på julklappsjakt. Blev en hel del avbockat från listan på vad som skulle köpas:-) Sen när man lunchar med mami så kan det bli så att det slutar med sushi. Nä, det var faktiskt mitt förslag. Vet hur mycket hon tycker om det och jag känner att jag måste lära mig. Det var gott men dom kan ju gärna skippa det där jäkla sjögräset....
 

RSS 2.0